Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

(Σάββ. 07/06/14 - 11:38)
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ “REAL NEWS” (07/06)
Στο πλαίσιο της έρευνας της εφημερίδας Real News και σε ερώτηση της δημοσιαγράφου Μ. Ζαφειριάδου, για τη δυνατότητα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ο Π. Λαφαζάνης απάντησε ως εξής:
Το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα υπό τους Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλο, είναι κατ’ εξοχήν υπεύθυνο, μαζί με τη ΝΔ, για τη νεοφιλελεύθερη και διαπλεκόμενη μετάλλαξη της χώρας και την κρίση και κυρίως υπεύθυνο για την παράδοση της Ελλάδας στη νεοαποικιακή λεηλασία της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και των μνημονίων, η οποία συνεχίζεται.
Δεν βλέπω, λοιπόν, καμία απολύτως δυνατότητα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον. Και είναι τόσο αντιδραστική η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, σε τέτοιο νεοφιλελεύθερο βάθος και με τόσο σκληρές δομές εξουσίας, που αυτό το κόμμα δεν μπορεί να μετασχηματιστεί θετικά όσες ηγεσίες του κι’ αν αλλάξουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, χρειάζεται να κάνει συνεργασίες πάνω σε ένα συνεπές αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής. Συνεργασίες με γνήσιες αριστερές προοδευτικές δυνάμεις που έχουν παραδοσιακά διαχωρίσει ή διαχωρίζουν τη θέση τους από τη λεγόμενη «σοσιαλδημοκρατία», αποκόπτονται από το βαρυτικό εκκρεμές του αποκαλούμενου «Κέντρου» και ανοίγουν ισχυρό μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ και ό,τι αυτό και η ΝΔ, με την προσωνυμία συχνά της «Κεντροαριστεράς» και της «Κεντροδεξιάς», εκφράζουν με τον πλέον αντικοινωνικό τρόπο σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Σάββατο 07 Ιουνίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου