Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Με απεργία διαρκείας από τις διαδικασίες αξιολόγησης θα ακυρώσουμε το ν.4250/2014Σχόλιο Μ.Ε.Τ.Α.- ΑΔΕΔΥ
Με απεργία απ' όλες τις διαδικασίες που έχουν σχέση με την αξιολόγηση απαντά η ΑΔΕΔΥ, η οποία στην σημερινή ανακοίνωση της Ε/Ε "...θεωρεί ότι αυτή η μορφή της απεργιακής κινητοποίησης[...], είναι ένα ισχυρό όπλο που μπορεί να θωρακίσει όλους τους εργαζόμενους και να μεταφέρει την ευθύνη, από προσωπική-υπηρεσιακή, στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα και στην ΑΔΕΔΥ."
Η παράταξή μας, η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.), συνέβαλε αποφασιστικά για την λήψη αυτής της απόφασης, με τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει, από τις 23/04/2014 http://ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/200-an_meta/8613-meta-protash-antistashs-kai-anatrophs-gia-thn-aksiologhsh-twn-dhmosiwn-ypallhlwn, η οποία έδεινε συλλογική-συνδικαλιστική διέξοδο στην μαζική άρνηση των εργαζομένων, αλλά και με την ανακοίνωσή της http://ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/200-an_meta/8552-meta-dimosiou-%C2%ABaksiologisi%C2%BB-gia-apolyseis-synenoxous-sto-egklima-de-tha-mas-exoun που κυκλοφόρησε και κυκλοφορεί σ' όλους τους χώρους δουλειάς και στοχεύει στην ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων.
Παρόλα αυτά όμως η Μ.Ε.Τ.Α θέλει να επισημάνει την καθυστέρηση και τις παλινωδίες των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και τη διφορούμενη στάση του ΠΑΜΕ και ιδιαίτερα των Συσπειρώσεων-Παρεμβάσεων, που ξαφνικά έγιναν απολογητές της αστικής νομιμότητας, αμφισβητούσαν την αποτελεσματικότητα αυτής μορφής, και είτε με γενικόλογες εκφράσεις, είτε ακόμα και με την άρνηση της εξαγγελίας της απεργιακής κινητοποίησης (Συσπειρώσεις), ήθελαν ουσιαστικά να μεταφέρουν την ευθύνη της υλοποίησης της απόφασης ατομικά στους εργαζόμενους και στα πρωτοβάθμια σωματεία.
Είναι αυτό που λέιε ο λαός ότι ήθελαν "να στρίψουν δια του αρραβώνος", αλλά και ντρεπόταν και να το πουν ευθέως στους εργαζόμενους, κρυπτόμενοι πίσω από τις γενικές συνελεύσεις, που οποσδήποτε πρέπει να γίνουν, αν θέλουμε να έχει επιτυχία αυτός ο αγώνας.


Ολόκληρη η απόφαση της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεδρίασή της, στις 24 Απριλίου 2014, δήλωσε την αντίθεσή της στην υποτιθέμενη αξιολόγηση που με το Ν. 4250/2014 προωθεί η Κυβέρνηση.  Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απολύσεων, στην περαιτέρω μείωση μισθών και  στην αποδιάρθρωση των δομών του Δημοσίου. Έχοντας υπόψη τα παραπάνω και στο πλαίσιο της εξουσιοδότησής της από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε:
Την προκήρυξη απεργίας, προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, με στόχο να αποτρέψει τη χρησιμοποίησή της για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων. Αυτή αφορά σε πρώτη φάση τους Γενικούς Διευθυντές και στη συνέχεια όλους όσοι, κληθούν να λάβουν μέρος με οποιοδήποτε ρόλο (αξιολογούμενους και αξιολογητές).
Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή και στο πλαίσιο των συνήθων καθηκόντων των εργαζομένων, δεν εκτελούνται εργασίες που σχετίζονται:
α) Με την έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών
β) Με τη σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο
γ) Με τη σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και
δ) Με τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
Βασικό αίτημα του απεργιακού μας αγώνα, είναι η ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 και η τελική του κατάργηση, αλλά και η μη προώθηση των νέων ρυθμίσεων για τη μισθολογική καθήλωση  των υπαλλήλων που περιλαμβάνει ακόμη και θεσμοθέτηση του ατομικού μισθού.
Οι Γενικοί Διευθυντές, το σύνολο των προϊσταμένων στο Δημόσιο, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, καλούνται να συμμετέχουν στον απεργιακό αγώνα διαρκείας για να ακυρώσουμε τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης.
Καλούνται οι Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια Σωματεία να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της αγωνιστικής μας προσπάθειας. Συγκεκριμένα, να οργανώσουν συσκέψεις, περιοδείες, συλλογή υπογραφών, γενικές συνελεύσεις και κάθε είδους δράσεις που μπορούν να αναπτύσσονται πρωτοβουλιακά με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Εκτιμούμε ότι ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση δεν είναι υπόθεση καθενός ξεχωριστά, αλλά πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μαζικής και συλλογικής δράσης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι αυτή η μορφή της απεργιακής κινητοποίησης, που βασίζεται σε σχετική παλιότερη εμπειρία, στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία και στο ν.1264/1982, είναι ένα ισχυρό όπλο που μπορεί να θωρακίσει όλους τους εργαζόμενους και να μεταφέρει την ευθύνη, από προσωπική-υπηρεσιακή, στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα και στην ΑΔΕΔΥ.
Ταυτόχρονα κατά την συνεδρίαση της 24.4.2014, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε επίσης:
1.Να καλέσει, κατά την έναρξη της εφαρμογής της διαδικασίας της αξιολόγησης, τους εργαζομένους σε γενικές συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες μορφές αντίδρασης στις Διευθύνσεις Προσωπικού, με στόχο την παρεμπόδιση της ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας.
 
2.Την άμεση ενεργοποίηση όλων των νομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν με στόχο την ακύρωση της εφαρμογής της «αξιολόγησης».
 
3.Την πραγματοποίηση κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί με νέα ανακοίνωση) μεγάλης σύσκεψης πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων για τον καλύτερο συντονισμό των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται ενάντια στην εφαρμογή του νόμου.
 
4.Την προώθηση στις Ομοσπονδίες και τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους κειμένου (που θα μπορεί να εξειδικεύεται και να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε ομοσπονδίας) για συλλογή υπογραφών από όλους τους εργαζόμενους (ανεξάρτητα της υπηρεσιακής θέσης που κατέχουν), με το οποίο θα δηλώνεται η πλήρης αντίθεσή τους στην προωθούμενη διαδικασία αξιολόγησης και η άρνησή τους να λάβουν μέρος σε αυτήν.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ                         28-04-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου