Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ!

(Δευτ. , Τρ. 1/4/14 - 10:10)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ ΛΟΓΩ ECOFIN
ΟΙ ΜΙΣΗΤΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ!
Κόντρα στην νεο-αποικιοκρατικού τύπου απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων στην Αθήνα, ενόψει της διεξαγωγή των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη (1-2/3), επέλεξαν οι εργαζόμενοι.
Πανεργατικές-πανδημοσιοϋπαλληλικές θα είναι οι συγκεντρώσεις στις οποίες καλούν  το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,το ΜΕΤΑ το ΠΑΜΕ, η ΟΛΜΕ και άλλους φορείς, ενώ από την 5:30 με εντολή της αστυνομίας θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ακρόπολη.
Η συγκέντρωση εργαζομένων στο δημόσιο ,του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του ΜΕΤΑ και της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα καλεί στα Προπύλαια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Στις 19:00 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ θα διοργανώσει το δικό του συλλαλητήριο μαζί με την Πανελλήνια Αγροτική Συσπείρωση, την Πανελλήνια Αγωνιστική Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκεντρώσεις στις 18:30 στα Χαυτεία, στην Κάνιγγος, στη πλ. Βάθη και στην πλατεία Κοτζιά (Εθνικής Αντιστάσεως).

ΜΕΡΕΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ" ΤΟΥΣ "ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΗΣ ΕΕ
Το αυταρχικό της πρόσωπο δείχνει ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση, η οποία μέσω ανακοίνωσης – απόφασης , που θυμίζει σκοτεινές εποχές, του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύει ,αυθαίρετα και αντισυνταγματικά, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία για την Τρίτη και την Τετάρτη (1-2/4), ημέρες όπου θα πραγματοποιηθεί η λεγόμενη «Άτυπη Σύνοδος του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων» στο Ζάππειο Μέγαρο, στα πλαίσια της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την ελληνική κυβέρνηση.
Η απαγόρευση θα ισχύει κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα μέχρι και την 23:00 ώρα της Τρίτης 01 Απριλίου 2014 και από 06:00 ώρα μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 02 Απριλίου 2014 με το πρόσχημα της«δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής»(!!!).
Είναι φανερό ότι τόσο οι μισητοί γραφειοκράτες της ΕΕ όσο και η «παραδομένη» συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τρέμουν τη λαϊκή κατακραυγή!
Χαρακτηριστικό είναι, δε, ότι όπως αναφέρεται ρητά και στην νέο-αποικιοκρατικού τύπου ανακοίνωση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής (!),η νέα απαγόρευση πραγματοποιείται με αφορμή τις αφίξεις "υψηλών προσκεκλημένων". Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-απόφαση ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής: «(σ.σ. έχοντας υπόψη) Το γεγονός ότι η προαναφερθείσα Σύνοδος κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα στις λοιπές προγραμματισθείσες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, καθώς και ότι κατά τις εργασίες αυτής θα παρίσταται σημαντικός αριθμός πολιτικών και λοιπών προσωπικοτήτων, καθώς και οι πλέον υψηλόβαθμοι Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.».
Οι «υψηλοί προσκεκλημένοι» - αξιωματούχοι της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, ως κηδεμόνες του ελληνικού προτεκτοράτου ,πρέπει κατά την παραδομένη κυβέρνηση, να έρθουν σε μια άδεια πόλη ,όπου θα είναι απαγορευμένη κάθε συλλογική διαμαρτυρία και κάθε υποψία ενδεχόμενης κινητοποίησης κατά του ιμπεριαλισμού της ΕΕ και του βρώμικου ρόλου τους στην Ελλάδα.
Μετά το κυβερνητικό «Verbieten» στις διαδηλώσεις κατά την έλευση στη χώρα του Γερμανού προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ στις αρχές Μαρτίου, αλλά και την απαγόρευση στις διαδηλώσεις τον Γενάρη κατά την πραγματοποίηση φιέστας για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την ελληνική κυβέρνηση, έρχεται η νέα νέο-αποικιοκρατικού τύπου απαγόρευση, σε μια προσπάθεια να εμπεδωθεί το αίσθημα του φόβου και η λογική της προληπτικής καταστολής στην μαστιζόμενη από τις μνημονιακές πολιτικές μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από το Κυριακάτικο κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» και την ψήφιση του νέου «μίνι – μνημονίου» με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαλύει μισθούς , συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία καθώς και τον επαγγελματικό κόσμο της χώρας!
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση με σωρεία παρόμοιων απαγορεύσεων επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στην διαδήλωση. Δεν πρέπει και δεν θα τους περάσει!
Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει ότι απαγορεύονται οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα μέχρι και την 23:00 ώρα της Τρίτης 01 Απριλίου 2014 και από 06:00 ώρα μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 02 Απριλίου 2014.
Η απαγόρευση ισχύει για την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπύρου Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού - αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΔΕΙΓΜΑ ΑΚΡΑΙΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
«Η εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων για τη δημιουργία κόκκινων ζωνών και αποκλεισμού μέρους του κέντρου της Αθήνας, είναι άλλο ένα δείγμα ακραίου κυβερνητικού αυταρχισμού, αλλά και του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Νομίζουν ότι με τέτοια αντιδημοκρατικά μέτρα θα τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους και τη νεολαία από το να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και με τέτοιου είδους αυταρχικές πράξεις, το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση είναι να δείχνει τη βαθιά της απομόνωση από την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια και να εκφράσει μαζικά και ειρηνικά την αντίθεση του στα μνημονιακά σχέδια λιτότητας και εξαθλίωσης. Διεκδικούμε μια άλλη πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τη νεολαία όλης της Ευρώπης, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής. Συμμετέχουμε στο αυριανό συλλαλητήριο στις 18.00 στην Κλαυθμώνος.»
ΠΑΜΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 
«Στα γραφεία του ΠΑΜΕ θυροκολλήθηκε απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εργατικές, λαϊκές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους και επιστρέφει την επίδοση της απόφασης ως απαράδεκτη.
Η μετατροπή πλατειών και δρόμων σε σιδερόφραχτα κάστρα και «υγειονομικές ζώνες» δεν πρόκειται να γλιτώσουν την κυβέρνηση και τους επιτελείς της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, από την οργή του λαού της χώρας μας και των άλλων λαών της Ευρώπης.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ν’ απαντήσουν στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αύριο Τρίτη στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα».
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Για άλλη μια φορά, η άθλια κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τη λαική οργή και αντίθεση στο σφαγείο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Μια μόλις ημέρα μετά την ψήφιση μιας σειράς καταστροφικών μέτρων για τους εργαζόμενους, επιδιώκουν να καλλιεργήσουν το αναγκαίο για την επιβολή τους κλίμα τρομοκρατίας
Δεν τρομάζουμε, δεν υπακούμε,
όλοι αύριο στις διαδηλώσεις για την ανατροπή των μέτρων, της κυβέρνησης και της λυκοσυμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ .
Η μαζική παρουσία λαού και νεολαίας θα σπάσει την απαγόρευση!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!
Συγκέντρωση : Τρίτη 1/4, 6μμ στα Προπύλαια ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου