Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 (Πεμ. 3/4/14 - 00:15)
Ο αντικομμουνισμός, που το λάβαρό του με τόσο καμάρι ανέμιζε ο υπό παραίτηση  Μπαλτάκος με την πολιτική υποστήριξη σύσσωμης της ΝΔ δεν συνδυάζεται ούτε καν με τις αστικές δημοκρατικές ευαισθησίες. Τουλάχιστον στα λόγια, τουλάχιστον πριν φτάσουμε σημερινό νεοφιλελεύθερο παροξυσμό. Αυτό προκύπτει από όσα γράφει ο Γιάννης Κακουλίδης στη στήλη του στη Real στις 30.3:
Στα μέσα της δεκετίας του ’80, ο Γ. Κακουλίδης συναντήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και είχαν μαζί μια μακρά πολιτική συζήτηση με αφορμή κάποια κείμενα του πρώτου. Πριν τον αποχαιρετήσει, ο Καραμανλής του είπε: «Ένας δημοκράτης το μόνο αντίπου οφείλει να υπηρετεί είναι του αντιφασίστα
Και ο Γ. Κακουλίδης, αναφερόμενος στον αντικομμουνισμό του Μπαλτάκου, σχολιάζει: «Τριάντα χρόνια μετά, συνεχίζω να απορώ για το «άνοιγμά» του αυτό, αλλά ξέρω πώς το εννοούσε. Όσοι σήμερα αυτό το “αντί” που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δικαιολογούσε ως προσθήκη μόνο στον φασισμό, το περιφέρουν για να λοιδορήσουν αξίες και αρχές, καιρός να το βουλώνουν!»
Φαίνεται ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης βρίσκεται πολύ δεξιά και από τον Καραμανλή του ’80, αφού σε πρόσφατο άρθρο του έγραφε ότι δεν τον νοιάζει αν κάποιος είναι αντικομμουνιστής ή αντιφασίστας… λες και τα δύο αυτά αντί είναι ταυτόσημα.
Πάντως η συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, που με τόσο ύπουλο αλλά αποτελεσματικό τρόπο καταγράφτηκε και δημοσιοποιήθηκε, δείχνει ότι στο λάκκο που  ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης έσκαψε για τον κομμουνισμό, έπεσε ο ίδιος μέσα και μάλιστα σπρωγμένος από έναν  ιδεολογικά ομογάλακτό του, τον Κασιδιάρη!
Δυστυχώς για τον Μπαλτάκο, δεν τον έσωσαν τα καμιά δεκαριά εικονίσματα της Παναγίας και διαφόρων αγίων που κρέμονται πάνω από το κεφάλι του ενώ κάθεται στον καναπέ και συνομιλεί με τον Κασιδιάρη (βλ. το φόντο στο βίντεο). Ξεχνώντας τα «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατίας», ο Παναγιώτης λέει παλιόλογα (π.χ., «της πουτάνας», «του πούστη») κάτω από το βλέμμα της,,, Παναγίτσας.
Κολλητός του Αντώνη Σαμαρά ο Μπαλτάκος, ιδεολογικά κολλητός του Κασιδιάρη φαίνεται ο Μπαλτάκος στο βίντεο. Συγκοινωνούντα δοχεία η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή, παρ” όλο που το κάθε «δοχείο» κατεβαίνει στις εκλογές αυτοτελώς και διεκδικεί το δικό του μερίδιο στην εξουσία.
Ο Κασιδιάρης παγίδευσε τον Μπαλτάκο και βιντεοσκόπησε με κρυφή κάμερα την συνομιλία στην οποία ο φιλικά προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή γραμματέας της κυβέρνησης παραδέχεται ότι όλα τα περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης είναι φούμαρα και πως κύριος στόχος της δίωξης δεν ήταν η καταπολέμηση των φασιστικών εγκλημάτων αλλά ο επαναπατρισμός των ψήφων της Χρυσής Αυγής στη ΝΔ για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.  Το γεγονός ότι η δίωξη είχε και πολιτικά κίνητρα δεν αθωώνει φυσικά το ναζιστικό μόρφωμα και τα υπαρκτά εγκλήματά για τα οποία είναι υπεύθυνο.  Οι  άθλιοι χειρισμοί της ΝΔ και οι εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σε αυτήν και το κόμμα του Μιχαλολιάκου ωστόσο που δίνουν άλλοθι στους φασίστες αποτελούν προσβολή ως προς όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής.  Αντικομμουνιστής γεννήθηκε, φιλοναζιστής και ξεφτιλισμένος φεύγει ο Μπαλτάκος, ωστόσο ο άμεσος πολιτικός του προϊστάμενος Αντώνης Σαμαράς παραμένει στη θέση του.  Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δεν αποτελεί φιλοναζιστικό σταγονίδιο. Ήταν εκφραστής μαζί με μια σειρά άλλα στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος της τάσης που έβλεπε με καλό μάτι την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ. Σε συζήτηση που είχε το καλοκαίρι με δημοσιογράφους άλλωστε ανέφερε διόλου τυχαία το «απευκταίο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο» η ΝΔ να υποχρεωθεί να κυβερνήσει μετά τις επόμενες εκλογές με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής.   Όταν αυτό το ακραίο αλλά υπαρκτό σενάριο ναυάγησε ο Μπαλτάκος ήταν έκθετος καθώς ήταν ο πρώτος που το διέρρευσε τον Ιούνη στους δημοσιογράφους με εντολή Σαμαρά.
Πηγή: mao.gr
Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου