Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11.00Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ELBISCO ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ
Σε νέα 48ωρη απεργία στο δημόσιο τομέα προχωρεί την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και στο κύμα των απολύσεων που ξεκινά στις 22 Μαρτίου, με τους σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς και τους εκπαιδευτικούς, των οποίων λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας. Στην απεργία, συμμετέχουν η ΟΛΜΕ (καθηγητές), η ΠΟΕ-ΟΤΑ (δημοτικού υπάλληλοι), η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί), η ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία), οι δικαστικοί και άλλες ομάδες εργαζομένων.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν δυναμικά και μαχητικά, ενάντια στα μέτρα διάλυσης και απολύσεων, ενώ καλούνται όλοι στις 19 Μαρτίου στο απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., με πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – Η ΟΛΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Σημείο και μέρα αιχμής της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο.
Η ΟΛΜΕ συνεχίζει τις αγωνιστικές της κινητοποιήσεις με τριήμερη απεργία. Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο αποφάσισαν τρεις ημέρες απεργίας. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα απεργήσουν στις 19, 20 και 21 Μαρτίου. Επίσης στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ημέρες εκτιμούνται κρίσιμες αφού σε λίγες μόνο ημέρες, αν δεν αλλάξει κάτι, συνάδελφοί τους θα οδηγηθούν σε απόλυση.
Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων, πολύμορφες και μαζικές, συνεχίζονται από σήμερα μέχρι και τις 22 Μάρτη, με ευρύτερες συσπειρώσεις με τμήματα εργαζόμενων και ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Την Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18/3, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα σχολεία, των ΔΣ των ΕΛΜΕ μαζί με τις επιτροπές αγώνα και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, για την ενημέρωση των συναδέλφων για την απεργία και την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής τους. Ενώ παράλληλα καλούνται οι ΕΛΜΕ με δικές τους αποφάσεις να οργανώσουν αποκλεισμούς σχολείων και Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με συλλαλητήρια και τις επόμενες μέρες, ενώ μαζική και δυναμική πρέπει να είναι η απεργία στις 19-20 Μαρτίου, στα πλαίσια της 48ωρης που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΥ και στις 21 Μαρτίου.
Ένα μαζικό, μαχητικό, εργατικό κίνημα μπορεί να σαρώσει τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές και να βάλει φραγμό στην κοινωνική και εργασιακή εξαθλίωση.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Την κινητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενόψει της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργάζομενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 10.30 έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραΐσκάκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Ενόψει της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 και την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 θα πρέπει άμεσα για την επιτυχία της να ενεργοποιηθούν το σύνολο των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας και να εντείνουν τις προσπάθειες τους με Συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις ώστε όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενημερωθούν, να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην κρίσιμη αυτή κινητοποίηση. Ο κάθε ένας από εμάς, είτε συλλογικά, είτε ατομικά στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο θα πρέπει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της 48ώρης Πανελλαδικής Απεργίας. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 θα πρέπει στα κεντρικά συλλαλητήρια της Απεργιακής κινητοποίησης που έχει προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να οργανώσουν τη μετακίνηση των συναδέλφων. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 διοργανώνει δύο μεγάλα συλλαλητήρια, στις 11.00 το πρωί στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για τη Βόρεια Ελλάδα και στην ΑΘΗΝΑ (Πλατεία Κλαυθμώνος) για την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, στις 10.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24-Αθήνα)»

Η Iskra παραθέτει, για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, την αντίστοιχη απόφαση-κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό παρών στη 48ωρη Απεργιακή κινητοποίηση  την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και την Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν:  Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11:00πμ και στην Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα του Βενιζέλου και ώρα 11:00πμ., Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 1:00μμ και στη  συνέχεια,  στις 3:00μμ  συγκέντρωση  –  συναυλία έξω από τη Βουλή,  με σύνθημα  «Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά – όχι στις απολύσεις».
Η Κυβέρνηση συνεχίζει  το  θέατρο ψευτοδιαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Η συμφωνία στην  ουσία  των νέων βάρβαρων μέτρων  (ομαδικές απολύσεις, λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κλπ) είναι δεδομένη αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια να φανούν διαφωνίες στον τρόπο υλοποίησης των μέτρων-"φωτιά" και "αγκάθια" στη..."διαπραγμάτευση"!
Η  Κυβέρνηση κρατάει  στάση  συνδιαμορφωτή  και όχι διαπραγματευτή  (!)  απέναντι στις  νεο-αποικιακού τύπου απαιτήσεις της Τρόικα  για την  περαιτέρω απορρύθμιση  των εργασιακών σχέσεων  και  τηνενίσχυση  του εγχώριου και ξένου  κεφαλαίου  (νέα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών).
Όσον αφορά τις  απολύσεις  Δημοσίων Υπαλλήλων  για τις οποίες η Κυβέρνηση πασχίζει,  με διαρροές στον τύπο,  να δείξει πως είναι αντίθετη, οι δηλώσεις του  Υπουργού  Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,  μόλις πριν 4 ημέρες στη Βουλή, δείχνουν με σαφήνεια ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο!  «Ως το 2015, υπάρχει η δέσμευση,  να μειωθεί κατά 150.000 υπαλλήλους  ο Δημόσιος Τομέας και εκτιμάμε ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί  πριν από το 2015», τόνιζε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η όποια προσπάθεια της  συγκυβέρνησης  να στήσει έναν επικοινωνιακό μανδύα ασάφειας γύρω από το θέμα πέφτει στο κενό.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα  των χιλιάδων υπαλλήλων  που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα,  που βρίσκονται εδώ και μήνες καθημερινά στο δρόμο του αγώνα για να υπερασπίσουν το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια με τη  συμμετοχή τους στη 48ωρη Απεργία, στα συλλαλητήρια και σε όλες τις κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου