Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Μητρόπουλος: Να αποσυρθεί η υπαλληλοκτόνα τροπολογία για τις απολύσεις


Την πλήρη απελευθέρωση απολύσεων και διαθεσιμοτήτων από το Δημόσιο κατά την προεκλογική περίοδο, με την κατάργηση της σχετικής διάταξης που απαγορεύει όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών, προωθεί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την ΕΛΑΣ, όπως καταγγέλλει ο υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μητρόπουλος καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την «υπαλληλοκτόνα», όπως τη χαρακτηρίζει, τροπολογία, υπογραμμίζοντας πως «η ελληνική Δημόσια Διοίκηση δεν αντέχει άλλες τυφλές διώξεις».
Αναλυτικλά η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου:
«Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται την προσεχή Τετάρτη 5/3/2014 (νομοσχέδιο για την ΕΛΑΣ) καταργείται η διάταξη του ν.3870/2010 (άρθρο 17) που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014).
Αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22-7-2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΜΕ, καθαρίστριες ΥπΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, θα απολυθούν στις 22-3-2014 χωρίς καμία άλλη διατύπωση.
Επίσης οι νέες διαθεσιμότητες 12.500 υπαλλήλων, καθώς και οι 4.000 απολύσεις που έχουν συμφωνήσει από κοινού η Τρόικα και η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, θα γίνουν τώρα απρόσκοπτα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την υπαλληλοκτόνα αυτή τροπολογία.
Καλεί όλα τα κόμματα να την καταψηφίσουν.
Ο ελληνικός λαός απορρίπτει τον ακρωτηριασμό του κράτους και την κατάργηση των κοινωνικών υποδομών.
Η ελληνική Δημόσια Διοίκηση δεν αντέχει άλλες τυφλές διώξεις.
Η χώρα δεν αντέχει άλλους φτωχούς και άνεργους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που διώκονται σκληρά και βάναυσα από την τρόικα και την κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες, οι αγρότες μας, οι νέοι μας, όλος ο λαός, θα στείλει μήνυμα ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης και μήνυμα ελπίδας για τη χώρα μας στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.
Ο λαός τελικά θα νικήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου