Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΑΦΟΡΜΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΔ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
ΚΟΝΤΡΑ ΒΟΡΙΔΗ - ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σκληρή αντιπαράθεση έχει προκαλέσει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα με τίτλο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Στο βιβλίο του αφηγείται την 40ετή πορεία του στο «κίνημα» και παραθέτει λεπτομέρειες για την οργανωτική και επιχειρησιακή δράση της «17 Νοέμβρη».
 
ΚΟΝΤΡΑ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει σχετικά με τον πρόλογο του βιβλίου, τον οποίο υπογράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Είναι ντροπή για την δημοκρατία το γεγονός ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του τρομοκράτη, κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα, 'ξεπλένοντας' τον ίδιο και τις πράξεις του.
» Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως υποψήφιος πρόεδρος της ΕΕ και κατέχει τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
» Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, συνεργασία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με συμπαθούντες την τρομοκρατία, δεν νοείται. Γιατί -εκτός των άλλων- διασύρεται η χώρα μας διεθνώς.
» Άμεσα περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει τον κ. Γιαννόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του που αποδεδειγμένα έχουν τοποθετηθεί υπέρ των δολοφόνων της 17Ν. Ας σεβαστούν τουλάχιστον εμπράκτως το αίμα των θυμάτων...».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Απαντώντας στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Πληροφορούμε την κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου πως ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τ' άλλα, καλή Σαρακοστή».

ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, με αλληλοκατηγορίες περί τρομοκρατίας μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας.
Ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι στέλεχός της εμφανίζεται να προλογίζει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα και την κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα του κ. Βορίδη, που παραπέμπει σε μετεμφυλιακές καταστάσεις.
«Πού θέλετε να πάτε τον τόπο; Στην πολιτική ανωμαλία; Κατηγορείτε περίπου ως τρομοκράτες την αξιωματική αντιπολίτευση; Αυτό είναι το κράτος που θέλετε;» ρώτησε ο κ. Λαφαζάνης.
«Το να παράγεις πολιτική νομιμοποίηση για ένα τρομοκράτη από στέλεχός σας είναι κατρακύλα. Βλέπω είναι συνειδητή σας επιλογή η στήριξη της τρομοκρατίας» απάντησε ο Μάκης Βορίδης.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης έκλεισε την αντιπαράθεση λέγοντας: "Επιστρέφω τα περί τρομοκρατίας στον κ. Βορίδη και όλοι μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ".
EΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ... ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στο Facebook: «Προς τον οίκο Λιβάνη: Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα. Να τα χαίρεστε».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ
«Ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη έχει αποδείξει την πίστη του στον πλουραλισμό των ιδεολογικών, πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών ρευμάτων.
» Οι εκδόσεις μας κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης περίπου διαδρομής τους έχουν δείξει ότι δεν έχουν εμμονές σε μονομερείς αφηγήσεις για κρίσιμα θέματα της ιστορικής εξέλιξης στην Ελλάδα και δεν διακατέχονται από προκαταλήψεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να φωτιστούν όλες οι πτυχές της ελληνικής ιστορίας σε κρίσιμες και αμφισβητούμενες ιστορικές περιόδους. Με πίστη σε αυτή την αρχή της διερεύνησης κρίσιμων φάσεων της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης και με μοναδικό κριτήριο να χυθεί άπλετο φως, προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου αυτού.
» Είναι αυτονόητο ότι ο Εκδοτικός Οίκος, βασιζόμενος στις παραπάνω αρχές, έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων.
» Οι απόψεις που αναλύονται από το συγγραφέα στο βιβλίο αυτό είναι αντίστοιχες με τα κείμενα των προκηρύξεων της 17Ν, όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ (εφημερίδες - ραδιόφωνα - τηλεόραση - internet) και επίσης έχουν αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία της πολύκροτης δίκης και έχουν καταχωριστεί στα πρακτικά της δίκης».
ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
«Σχετικά με το θόρυβο για το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» και τον πρόλογο που έκανα σε αυτό, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:
Δεν είμαι και ουδέποτε υπήρξα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκα στην Ομάδα Ρόζα, αλλά, όπως και άλλα μέλη της, δεν εντάχθηκα στο κόμμα. Φυσικά, αυτά είναι γνωστά, ωστόσο διάφοροι κύκλοι σκόπιμα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να συντηρούν το αγαπημένο τους τρομοϋστερικό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Είμαι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και με αυτή την ιδιότητα κατάθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι η 17 Νοέμβρη υπήρξε οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς και οι κατηγορούμενοι ως μέλη της πολιτικοί κρατούμενοι.
Με αυτή την έννοια, δέχτηκα με χαρά την πρόταση του συγγραφέα να επιμεληθώ και να προλογίσω το βιβλίο του, το οποίο –επιμένω– είναι εξαιρετικό και αξίζει να διαβαστεί από όσους και όσες δεν έχουν παρωπίδες και ασφυκτιούν μέσα στη «νομιμότητα» των μνημονίων, της λεηλασίας της ζωής μας, της γενικευμένης βαρβαρότητας.»
Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου