Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ & XHMIKA ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ & ΣΧ.ΦΥΛΑΚΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 11π.μ.  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και καθηγητές από την περιφέρεια που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς και Πρόεδροι ΕΛΜΕ και μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που συνεδρίαζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα (Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ)
Μέσα σε λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και απειλούνται να απολυθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, απωθήθηκαν βίαια από δυνάμεις της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν και χρήση χημικών.
Σε δηλώσεις του από τη ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ανέφερε ότι προσήχθη μαζί με άλλα 16 άτομα και έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά. Υποστήριξε ακόμη ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο καθηγητής Διονύσης Βάσσης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Γ΄Δυτικής Αθήνας και ο καθηγητής Κικάκης ο οποίος χτυπήθηκε.
Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το μεσημέρι έξω από το Υπ. Οικονομικών. Ωστόσο ήδη οι συγκεντρωμένοι αυξάνονται έξω από το Υπουργείο καθώς συνεχώς καταφτάνουν εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες από όλη την Αθήνα
Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με  τους εκπροσώπους της τρόικας.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση, ο Κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, το κλιμάκιο των δανειστών, για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
Η ΑΔΕΔΥ έχει επίσης εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, λόγω της επικείμενης συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση έχει απευθύνει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Η iskra παραθέτει σχετικό φωτογραφικό υλικό από τα γεγονότα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου