Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δημόσιο: Χιλιάδες «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» με κριτήρια και μόρια

A.M.

Με γοργό ρυθμό, επεξεργάζονται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη μοριοδότηση των κριτηρίων με τα οποία θα επιλεγεί το προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα - απόλυση μέχρι το τέλος του χρόνου (12.500 μέχρι 23/9 και 12.500 μέχρι 31/12). Η σχετική εγκύκλιος αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι την Παρασκευή.
Την Τετάρτη, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα παραδώσουν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να θέσει τους εργαζόμενους σε κινητικότητα και παράλληλα να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 εργαζομένων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ

Τα κριτήρια της μοριοδότησης
Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος»,  το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται πρόταση μοριοδότησης σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, στην οποία -εκτός των τυπικών προσόντων και της προϋπηρεσίας- για τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο Δημόσιο, θα μοριοδοτούνται οι παρακάτω κατηγορίες:
- Τη μεγαλύτερη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό με μόρια και σειρά προτεραιότητας που είχε τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας το ΑΣΕΠ.
- Ακολουθεί στη μοριοδότηση το προσωπικό που έχει επιλεγεί από διαγωνισμό υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
- Λιγότερα μόρια θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με διαγωνισμό, όπου στην επιτροπή επιλογής συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ.
- Στην τελευταία θέση της μοριοδότησης, θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994 που ιδρύθηκε το ΑΣΕΠ.
- Τα πειθαρχικά αδικήματα καθώς και οι απουσίες επί μακρό χρονικό διάστημα θα λαμβάνουν αρνητική μοριοδότηση στην τελική βαθμολογία του υπαλλήλου.
ΥΨΗΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΣΕΠ, ΕΣΔΔΑ και πτυχία
Ειδικότερα, υψηλή θα είναι η… βαθμολογία για τους εισερχόμενους στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και κατόχους πτυχίων. Έτσι, για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα συνυπολογίζονται: ο βαθμός πτυχίου, ο βαθμός δεύτερου πτυχίου καθώς και ο μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος σπουδών, εάν ο υπάλληλος είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή του υπαλλήλου σε επιμορφωτικά σεμινάρια και το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας καθώς και ο βαθμός αξιολόγησης που έχει λάβει τα προηγούμενα έτη.
ΧΑΜΗΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ Υπάλληλοι ΔΕ και εισελθέντες στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα υπάρχουσες πληροφορίες, χαμηλή μοριοδότηση θα έχουν:
α) Υπάλληλοι που έχουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
β) Όσοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ μετά το 1994.
γ) Οι εργαζόμενοι που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου και μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ «Παυλόπουλου».
δ) Οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις χωρίς γραπτές εξετάσεις.
Μικρότερη βαρύτητα θα έχουν τα έτη προϋπηρεσίας, ενώ θα συνυπολογίζεται και η οικογενειακή κατάσταση του υποψηφίου.
Στους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα «βαθμολογούνται» το απολυτήριο λυκείου, η γνώση ξένης γλώσσας και η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, για την οποία θα πρέπει να υπάρχει αναγνωρισμένο πιστοποιητικό και κατόπιν η προϋπηρεσία και τα κοινωνικά κριτήρια.
Με πληροφορίες από «Έθνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου