Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

ΝΟΜΟΣ 510


Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Όλη η κυβερνητική προπαγάνδα βασίζεται τον τελευταίο καιρό σε δυο σταθερές. Η πρώτη είναι ότι πάμε καλά, σημειώνουμε πρόοδο, φέτος θα πετύχουμε πλεόνασμα, του χρόνου θα σταματήσει η ύφεση και τελειώνουν τα βάσανά μας. Η δεύτερη είναι ότι, ενώ οι πάντες βλέπουν αυτή την πρόοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ την υπονομεύει. Σύμφωνα με το χτεσινό κατά Σίμο ευαγγέλιο. "προσπαθεί να την εμποδίσει, να τη σταματήσει και να γυρίσει την Ελλάδα πίσω".
Στην πολιτική αυτή σιμωνία, η οποία χειροτονεί σε δεσπότη του έθνους κάθε πονηρό λογιστή του χρέους, το λιγότερο που μπορείς να καταλογίσεις στον Σίμο είναι το ψέμα που αναπαράγει. Διότι δεν το κατασκεύασε αυτός ο έρμος, ούτε ο Σαμαράς, το παραμύθι ότι βγαίνουμε όπου να 'ναι από το τούνελ, μπαίνουμε στις αγορές, έρχεται η ανάπτυξη, βγαίνουμε από την ύφεση. Το κατασκεύασαν ο Παπανδρέου κι ο Παπακωνσταντίνου κι αυτοί το κατάγγειλαν με όλη τη δύναμη της δεξιάς ψυχής τους.

Τι να κάνουν όμως τώρα, αφού υπάρχει και η συνέχεια του κράτους; Το έλεγαν οι προηγούμενοι για να στηρίξουν τις πολιτικές τους. Πώς να το απαρνηθούν αυτοί, όταν συνεχίζουν και επαυξάνουν τις ίδιες πολιτικές; Και τι να πουν; Για την ανεργία, τη φτώχεια, και τη διάλυση; Μπορεί να μην είναι ο Σίμος, ούτε ο Σαμαράς, μεγάλων δυνατοτήτων, αλλά δεν είναι και ντιπ χαζοί. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να υπηρετούν τα μνημόνια αλά καρτ. Μαζί με την εξουσία, τα νεύματα της Μέρκελ και τα πνεύματα το Σόιμπλε, πάει και το παραμύθι.
Το αναπαράγουν λοιπόν. Εκεί όμως που βάζουν τη σφραγίδα τους, είναι ότι με βάση το παραμύθι εκτοξεύουν κατηγορίες εσχάτης προδοσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι τι είναι παρακαλώ ένα κόμμα το οποίο θέλει και συνειδητά επιδιώκει να εμποδίσει την πρόοδο, να γυρίσει την Ελλάδα πίσω και να μας φυλακίσει συνεπώς στα βάσανα από τα οποία ο Σαμαράς οσονούπω μας βγάζει; Βρείτε εσείς τον κατάλληλο χαρακτηρισμό.
Με τέτοια μυαλά ένας νόμος 510 τους λείπει -συνέχεια του 509 με τον οποίο περιποιήθηκαν παλιότερα όσους ήθελαν το κακό της πατρίδας. Που να προβλέπει ότι, η διά λόγων ή έργων αμφισβήτηση της αλήθειας ότι πάμε καλά, τιμωρείται με ποινή φιμώσεως και εις περίπτωσιν υποτροπής...
Εντάξει, εντάξει. Καλά πάμε...
*Δημοσιεύθηκε στην "ΑΥΓΗ" την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου