Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ "902"!!!

 Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ 
& ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ!
ΠΕΛΩΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ-ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ "902"!

 Αφού η ηγεσία του ΚΚΕ έκλεισε την τηλεόραση του "902", τώρα έβαλε "λουκέτο" και στο ραδιόφωνο του "902"!
Το χειρότερο,όμως,είναι ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,η ηγεσία του ΚΚΕ πώλησε και την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του "902",μαζί φυσικά με τις άδειες και τις συχνότητες, σε άγνωστο μέχρι αυτή την ώρα επιχειρηματία και για άγνωστο ποσό!!
Όπως γράφουν Τα Νέα της Δευτέρας, η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς και άρα η πώληση του ραδιοτηλεοπτικού "902" πρέπει να θεωρηθεί τελεσίδικη.
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη.
Ο νέος ιδιοκτήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους.

Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν!!!

Και επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει τον παρακάτω πρωτότυπο σχεδιασμό: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν, χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ.

Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι,  με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.

ΠΕΛΩΡΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ-ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ "902"
Κύκλοι της Αριστεράς, τόνιζαν ότι είναι ακόμα νωρίς για να γίνει πλήρης αποτίμηση των αρνητικών εξελίξεων από την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού "902", χαρακτήριζαν. όμως, ως πραγματική τραγωδία όχι μόνο για το ΚΚΕ αλλά και για όλη την Αριστερά την πώληση και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη και πολύ δύσκολη για τον τόπο ώρα, του ραδιοτηλεοπτικού "902".
Υπογράμμιζαν, ταυτόχρονα, ότι ο ραδιοτηλεοπτικός "902" στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, ανεξάρτητα από τον πολιτικό  προσανατολισμό τους, κάθε άλλο παρά υποβοηθητική εξέλιξη θα είναι για την Αριστερά, σε μια περίοδο, ιδιαίτερα, που τα μέσα ενημέρωσης ασκούν μνημονιακή "πλύση εγκεφάλου" στο ελληνικό λαό, ενώ έχει τεθεί "λουκέτο" και στην ΕΡΤ. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, η εξέλιξη αυτή θα είναι ακόμα περισσότερο εφιαλτική, αν ο ραδιοτηλεοπτικός "902" έχει εκχωρηθεί σε δυνάμεις ακραίας μνημονιακής προπαγάνδας!
Άλλοι παρατηρητές τόνιζαν ότι το ΚΚΕ προτίμησε την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού "902", αντί να αποδεχθεί προτάσεις που είχαν τεθεί στο τραπέζι από ανεξάρτητους αριστερούς δημοσιογραφικούς κύκλους για να μετατραπεί και να λειτουργήσει ο ραδιοτηλεοπτικός "902", αποτελεσματικά και αποδοτικά, ως κανάλι όλης της Αριστεράς, με τη στήριξη όλων των Αριστερών δυνάμεων. Μια τέτοια πρόταση, άλλωστε, θα ήταν σύμφωνη όχι μόνο με το συμφέρον της Αριστεράς αλλά και με το γεγονός ότι τόσο η τηλεοπτική όσο και η ραδιοφωνική συχνότητα του "902" παραχωρήθηκαν στο κόμμμα του ΚΚΕ για τις δικές του επικοινωνιακές ανάγκες και όχι για τη μεταβίβαση τους μέσω του ΚΚΕ σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου