Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΥΠΠΟ-ΓΓΑ

 Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ  και η ΑΔΕΔΥ να πρωτοστατήσουν στο συντονισμό για την ανατροπή των απολύσεων

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1/8, 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 2/8

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η στάση εργασίας που είχε προκυρήξει ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο ΥΠΠΟ. Εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες τόσο από την Κεντρική Υπηρεσία όσο και από άλλες Υπηρεσίες των Αθηνών συγκεντρώθηκαν στο κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της Κυβέρνησης να απολύσει ("διαθεσιμότητα") 500 εργαζόμενους στο ΥΠΠΟ, στη ΓΓΑ και σε κάποια ΝΠΔΔ (που δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια είναι).

Την ίδια στιγμή, μετά από καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, αποφασίστηκαν κάτω από την πίεση των εργαζομένων στα διάφορα Υπουργεία οι πρώτες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις. Πιο συγκεκριμένα:
(α) Αύριο Πέμπτη 1η Αυγούστου, Παναττική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου. Η συγκέντρωση έχει οριστεί  στην Πλατ. Κλαυθμώνος (12 το μερημέρι) και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπ. Οικονομικών.

(β) Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, 24ωρη Παναττική ΑΠΕΡΓΙΑ. Συγκέντρωση 11 π.μ. στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15 - Σύνταγμα).

Αναλυτικά την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Την Παρασκευή 2/8 στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ καλεί σε συγκέντρωση μαζί με άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία στις 9 π.μ. στην είσοδο της Ακρόπολης.(δες συνημμένη ανακοίνωση στο τέλος της ανάρτησης)

Με απόφαση της ΠΟΕ - ΥΠΠΟ οι κινητοποιήσεις για το ΥΠΠΟΑ είναι Πανελλαδικές. Επομένως καλύπτονται να απεργήσουν οι συνάδελφοι σε χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.
(δες συνημμένη ανακοίνωση στο τέλος της ανάρτησης)
Παράλληλα, όπως είχαμε προτείνει και στηρίξει στο Δ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ πρέπει να υπάρξει ενιαίος πανελλαδικός συντονισμός σε επίπεδο ΥΠΠΟA που να περιλαμβάνει όλα τα Σωματεία (Ενιαία και Κλαδικά). Στην κατεύθυνση αυτή η Ομοσπονδία μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5/8.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Οι απολύσεις δεν θα σταματήσουν εδώ. Αποτελούν την αρχή κι άλλων απολύσεων το αμέσως επόμενο διάστημα (2013 και 2014).
Πρέπει όλοι να έχουμε καθαρό στο μυαλό μας ότι κανένας συνάδελφος μόνιμος ή αορίστου και από κανένα κλάδο ή ειδικότητα δεν πρέπει να νιώθει ασφαλής. Οι διαβεβαιώσεις, οι "εξαιρέσεις" και οι ψίθυροι των διαδρόμων όχι μόνο δεν έχουν καμιά αξία αλλά στην πράξη καλλιεργούν αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες εξυπηρετώντας τα σχέδια της Κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ. 

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να σταθεί με θάρρος, αποφασιστικότητα και πείσμα απέναντι από την επίθεση της Κυβέρνησης. Η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη είναι εκείνα τα κρίσιμα χαρακτηριστικά που θα μας επιτρέψουν να βγούμε από τη μάχη αυτή με ψηλά το κεφάλι. Είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε αυτό που πλέον όλοι καταλαβαίνουμε ότι αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους: την ανατροπή της Κυβέρνησης των Μνημονίων, της υποταγής και της εξαθλίωσης.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΣΤΗ ΓΓΑ & ΣΤΑ ΝΠΔΔ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου