Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Να προσέξουν "κάποιοι" στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού///

 
 του Α.Μ.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν υφίσταται τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, και ιδίως από αυτές που διακονούν μια κοινωνική αποστολή:
Υποβάθμιση, συρρίκνωση, υποχρηματοδότηση κλπ, κλπ.
Το ίδιο και οι εργαζόμενοι σ΄αυτήν:
Λιτότητα, περικοπή των αποδοχών, ασφαλιστική και εργασιακή ανασφάλεια κλπ, κλπ.
Βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα, στην πρώτη φάση των ανθρωποθυσιών-απολύσεων. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πια αυταπάτες. Θα επακολουθήσουν κι άλλες φάσεις.
Έχουν -έχουμε- μπει στο χορό των δικαιολογημένων αντιδράσεων...Ο προβληματισμός δεν είναι πια, αν πρέπει ή όχι να κινητοποιηθούμε, αλλά με τις μορφές, με τι ρυθμούς, με τι διάρκεια;
Ήδη σήμερα, μετά από μια πετυχημένη σε όγκο και παλμό μαζική συγκέντρωση, έδωσαν με επιτυχία την μάχη της πρώτης τρίωρης στάσης εργασίας με παράλληλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, και αύριο συμμετέχουνστην 24ωρη απεργία και στις μαζικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Αποφασίζουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές (απεργιακές και άλλες) και από μόνοι τους, και μαζί με όλους τους συναδέλφους τους του Υπουργείου ΠΟΛ-Α, και όλους τους; συναδέλφους τους στο Δημόσιο. Και με την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και με την ΑΔΕΔΥ.
Αίτημα και απόφασή τους: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
Ας απολύσουμε επιτέλους την κυβέρνηση:
Ας προσέξουν όμως "κάποιοι"...
Κάποιοι, (αυτοθεωρούμενοι) μικρο-κομματικοί-ηγέτες και "προστάτες", υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως  επιχειρούν   να διαιρέσουν το χώρο.
Να προσέξουν κάποιοι και από την πολιτική ηγεσία και ίσως από την ανώτερη διοικητική...
Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε, πως ο καθορισμός των κλάδων ή κατηγοριών από τους οποίους θα προκύψει η πρώτη φουρνιά των διαθεσιμοτήτων, θα περιγραφεί έτσι, ώστε να φωτογραφηθούν συγκεκριμένοι συνάδελφοι, που έχουν προσληφθεί συγκεκριμένη περίοδο (252-176)...
Και βέβαια, ας σταματήσουν να κεφαλαιοποιούν σε πόνο, γιατί οι καιροί μυρίζουν μπαρούτι και μπορεί να εισπράξουν τους τόκους σε οργή...
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως η πολιτική ηγεσία συνομιλεί με "κομματαρχίσκους" και συναποφασίζει.
Αρκετή οργή και ανασφάλεια διακατέχει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, που  δεν είναι ανόητοι να μην καταλαβαίνουν, πως η ενότητα θα πρέπει νάναι το όπλο και όχι μια προσωρινή ρουσφετολογική εξαίρεσή τους.
Με την ίδια αποφασιστικότητα θα πρέπει να αγωνιστούμε, και απέναντι στις απολύσεις και απέναντι στο ρουσφέτι.
Γιατί, αλλιώς χαθήκαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου